Mégis csak jó dolog a számítástechnika.

Az elmúlt időszakban/években nem sok információt kapott a lakosság a falu vezetésének munkájáról. Kiadja ugyan az újságot és évek óta működik Szentmártonkáta honlapja. Valahogy mégis azt érezheti mindenki, hogy nem tud semmiről! Az újság a felgyorsult világban már képtelen gyorsan tájékoztatni, más funkciói lennének csak ezeket nálunk, Szentmártonkátán még nem találták, dolgozták ki. A honlap alkalmas lenne aktuális napi hírek közrebocsátására, de nincsenek rajta friss hírek. Hiányoznának a hírek? Nem történne semmi a faluban? Kétlem!

Ott vannak például a testületi ülések jegyzőkönyvei, amik igen érdekesek! Csak hát nem érdek, hogy az eljusson ám az mindenkihez! Ezért van eldugva, s csak nyitvatartási időben lehetne elolvasni. Mert miként lehetne értelmezni azt, hogy egy olyan helyen van  "nyilvánosságra" hozva a jegyzőkönyv aminek a nyitvatartása reggel 10-től 18-ig van (kivéve egy hétfőt, akkor 20 óra, hétvégén meg mindenkinek más dolga van, ne is jöjjön nekem senki azzal, hogy akkor is el lehet olvasni. Falun hétvégén mindig van munka, ezt csak az nem tudja, akinek nincs, vagy rendezetlen a kertje). Eközben a MÁV által a vasútállomáson terjesztett kiadvány adatai szerint is több százas a napi forgalom Szentmártonkátáról Budapestre vagy Szolnokra. Ez azt jelenti, hogy csak vonattal több száz olyan fiatal család van, akiknek legalább az egyik tagja több órát utazik naponta munkába. Ők nem tudják a nyitvatartási időben 10 és 18 óra között ezt elolvasni, mert haza sem érnek addig!

Na és a kör be is zárult. Nem is mennek sokan ezt elolvasni - mivel nincsenek is itthon-,ezért úgy fest nincs is rá igény. Pedig igény lenne rá! Ha így folytatjuk azt fogjuk észrevenni gyermekeink, unokáink inkább más településeken építenek házakat, elköltöznek olyan helyre ahol jobb az információhoz jutás, egyáltalán hozzájutnak.

Most változott a helyzet.

Van információ, itt, nálam, ezen a blogon. 

A falunapon történt, hogy beszélgetés közben kiderült a blogon olvasták a falunap programját. Nem a falu által kötelezően fenntartott, a lakosság tájékoztatására szolgáló újságban, vagy a honlapon!

Szerencsére a blog az alapvető információkat már eddig is képes volt közölni. Bízom abban, hogy a jövőben lesz lehetőség a lakosság tájékoztatását jobban megoldani. Én mindenesetre a jövőben is szívesen fogom a testületi napirendeket és a jegyzőkönyveket nyilvánosságra hozni, mert hiteles, friss, gyors és pontos tájékoztatásra igenis szükség van!

Egy képviselő sokat nem tehet, de azt teheti őszintén, tisztességgel. Én továbbra is csak ezt tudom ígérni.

 

Szerző: lestiberci  2010.09.28. 21:47 1 komment

Címkék: választások program szentmártonkáta

A bejegyzés trackback címe:

https://lestiberci.blog.hu/api/trackback/id/tr632330787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyedi nick 2010.09.29. 22:14:22

nem csak a tájékoztatás, hanem a szervezés is hagy kivánnivalót. vannak kisgyermekes szülők- mint például én -, akik nem tudnak este hatkor részt venni közérdekű eseményeken.
tessék gyermekfelügyeletről is gondoskodni, akkor nem 100-150 ember jelenne csak meg!
4100 szavazásra jogosult közül...
süti beállítások módosítása